نوآوران وب

به سایت ما خوش آمدید


هک گوشی چیست؟_نوآوران بابل

هک گوشی

گوشی های هوشمند تبدیل به محلی برای نگه داری از اطلاعات شخصی و اطلاعات محرمانه ای همانند: کلمات عبور، اطلاعات کارت های اعتباری و….شده‌اند. آیا تا به حال به این فکر کرده اید که ممکن است اطلاعات گوشی شما مورد سوء استفاده قرار بگیرد؟ با استفاده از چه نشانه هایی می توان متوجه هک کردن گوشی و سرقت اطلاعات آن توسط افراد دیگر شد؟

این سوال و تمامی سوالات مشابه با آن دغدغه مشترک بسیاری از کاربران گوشی های هوشمند است و با توجه به این که گوشی برای اغلب افراد در حکم یک ابزار همه کاره است، اطلاعات مهمی نیز در آن ذخیره می شود، بنابراین هک گوشی و به سرقت رفتن اطلاعات آن می تواند خسارات زیادی را ایجاد کند.

نشانه‌های نرم‌افزاری هک شدن گوشی موبایل

اول از همه به بررسی علائم نرم‌افزاری هک شدن گوشی می‌پردازیم. این موارد ارتباطی به سخت‌افزار گوشی شما ندارد و تنها در کارکردن با برنامه‌ها، ارسال و دریافت پیامک و وب‌گردی نمایان می‌شود.

1. کند شدن بیش از اندازه گوشی

کند شدن بیش از اندازه گوشی یا تبلت می‌تواند یکی از نشانه‌هایی باشد که خبر از هک شدن دستگاه و به سرقت رفتن اطلاعات آن دارد! البته همیشه کند شدن گوشی و تبلت به معنای هک شدن دستگاه نیست زیرا تمام گوشی و تبلت‌ها به مرور زمان و با افزایش حجم اطلاعاتی که در حافظه آن ها ذخیره می‌شود کند می‌شوند و این مسئله یک امر کاملا طبیعی است. کند شدن گوشی زمانی می‌تواند یکی از نشانه‌های هک شدن آن باشد که به طور ناگهانی و بدون دلیل باشد و شدت آن بیش از اندازه باشد.

2. نشانه های هک گوشی؛ ارسال و دریافت پیامک‌های خودکار و عجیب!

ارسال و دریافت پیامک‌های عجیب هم می‌تواند یکی دیگر از نشانه های هک گوشی موبایل باشد. در مورد ارسال پیامک که همه چیز مشخص است! اگر گوشی شما به طور خودکار پیامکی به هر شماره‌ای ارسال می‌کند، مطمئن باشید که این روند بسیار مشکوک بوده و ناشی از عاملی مخرب است و می‌تواند نشانه هک شدن گوشی باشد! اما در مورد دریافت پیامک های عجیب باید بگوییم که منظور از پیامک های عجیب، پیامک های تبلیغاتی نیست که این روز‌‌ها به وفور از سوی اپراتورهای تلفن همراه ارسال می‌شود؛ این پیامک ها نمی‌توانند نشانه هک گوشی باشند. بلکه پیامک های دریافتی که شامل محتوای عجیب هستند و از سوی شماره‌های ناشناس ارسال می‌شوند و شما اصلا متوجه آن‌ها نمی‌شوید، می‌توانند نشانه هک شدن دستگاه باشند.

3. نشانه‌های گوشی هک شده؛ نصب خودکار اپلیکیشن‌های عجیب

نصب شدن  اپلیکیشن یا برنامه‌های عجیب و غریب به صورت خودکار بر روی گوشی یکی از اصلی‌ترین نشانه‌هایی است که می‌تواند خبر از هک گوشی موبایل شما داشته باشد. اپلیکیشن‌ها در گوشی‌های موبایل نباید بدون اجازه شما نصب شوند و اگر این مسئله اتفاق افتاد مطمئنا با شرایط مشکوک و عجیبی رو به رو خواهید بود!  همچنین توصیه می‌کنیم حتما اپلیکیشن مورد نظر را از روی دستگاه حذف نمایید تا از سرقت اطلاعات جلوگیری کنید. پس نصب خودکار اپلیکیشن‌های عجیب را به عنوان یکی دیگر از نشانه‌های هک گوشی موبایل جدی بگیرید.

4. افزایش بی از حد مصرف اینترنت

اغلب ابزارهایی که برای هک کردن گوشی های موبایل و رد و بدل اطلاعات از آن ها استفاده می‌شود مبتنی بر اینترنت هستند؛ یعنی از شبکه اینترنت برای رد و بدل اطلاعات استفاده می‌کنند. بنابراین زمانی که گوشی شما هک می‌شود میزان مصرف حجم اینترنت آن هم افزایش پیدا خواهد کرد چون دائما دیتا و اطلاعات در پس‌زمینه دستگاه در حال رد و بدل شدن است!.

5. کم شدن خودکار شارژ سیم کارت یا قبض‌های نجومی

اگر اعتبار سیم کارت شما یا بهتر بگوییم شارژ آن به صورت خودکار کم می‌شود، ممکن است گوشی موبایلتان هک شده باشد و ارسال پیامک ها یا رد و بدل اطلاعات به شیوه‌های خاصی که هکر طراحی کرده منجر به بروز این مشکل شده باشد. بنابراین همیشه مسئله کم شدن خودکار شارژ سیم کارت یا افزایش قبض موبایل را جدی بگیرید!

6. نشانه های هک گوشی موبایل؛ نمایان شدن پیام‌های پاپ آپ عجیب و خودکار!

اگر به تازگی گوشی شما با مشکل نمایان شدن پیغام های پاپ آپ عجیب رو به رو شده، احتمالا پای یک اپلیکیشن مخرب و جاسوسی در میان است! بنابراین این مسئله هم می‌تواند از دیگر نشانه‌های هک شدن موبایل باشد. برای رفع این مسئله باید حتما اپلیکیشن مخربی که نصب کرده‌اید را شناسایی و از روی دستگاه حذف کنید.

7. علائم هک شدن موبایل؛ اسپم شدن خودکار ایمیل‌های ارسالی شما

اگر ایمیل‌هایی که از گوشی یا تبلت خود برای دیگران ارسال می‌کنید به طور خودکار در پوشه اسپم آن ها قرار داده می‌شوند، این مسئله می‌تواند یکی دیگر از نشانه‌های هک شدن موبایلتان باشد.

8. باز شدن خودکار سایت های نامربوط

خیلی از کدهای مخربی که توسط هکرها نوشته می‌شود و منجر به بروز اختلال در عملکرد گوشی یا تبلت می‌شوند شما را به وبسایت‌های عجیب هدایت خواهند کرد! برای مثال تصور کنید در حال استفاده از گوشی خود هستید و به طور خودکار مرورگر دستگاه باز و شما را به سایت خاصی هدایت می‌کند! مطمئن باشید در این شرایط مشکلی جدی در گوشی شما وجود دارد و احتمال هک آن بالاست.

9. از کار افتادن برخی اپلیکیشن ها و تغییر خودکار زبان در وبگردی

یکی دیگر از نشانه های هک شدن گوشی موبایل این است که به دلیل استفاده از پروکسی‌های خاص توسط هکرها، در حین وبگردی زبان مرورگر و محتوا یا حتی تبلیغاتی که نمایش داده می‌شوند تغییر پیدا می‌کنند!  بنابراین اگر از این موارد مشکوک در موبایل یا تبلت خود دیدید، می‌تواند یکی دیگر از نشانه‌های هک شدن باشد.

علائم سخت‌افزاری هک شدن گوشی موبایل:

حالا وقت بررسی نشانه‌هایی است که بدون باز کردن گوشی هم نمایان می‌شود. این نشانه‌های هک گوشی بیشتر به باطری گوشی و خاموش و روشن شدن آن مربوط می‌شود.

10. نشانه‌های هک شدن موبایل؛ خالی شدن سریع باتری

خالی شدن سریع شارژ باتری هم از دیگر دلایلی است که مطلقا نمی‌تواند نشان دهنده هک شدن گوشی موبایل باشد و در خیلی از موارد به دلیل افت کیفیت شارژدهی باتری یا تنظیمات نادرست در دستگاه به وجود می‌آید. اما در برخی شرایط خاص ممکن است خالی شدن شارژ باتری به طور ناگهانی و به شکل مشکوکی انجام شود که این مسئله می‌تواند یکی از نشانه‌های هک گوشی موبایل باشد و حتما باید جدی گرفته شود. چون زمانی که گوشی هک شود، اطلاعات خاصی در پس زمینه آن رد و بدل می‌شوند و انجام این کار نیاز به صرف انرژی باتری دارد. به همین دلیل زمانی که گوشی هک شود، شارژ باتری آن زودتر از حالت عادی خالی خواهد شد.

11. داغ شدن بدون دلیل گوشی

یکی دیگر از دلایل کاملا روشنی که می‌تواند نشان دهنده هک شدن گوشی موبایل شما باشد مربوط به داغ شدن عجیب و بدون دلیل بدنه دستگاه می‌شود. داغ شدن گوشی در حالتی که یک اپلیکیشن یا بازی سنگین را در آن اجرا می‌کنید امری کاملا طبیعی است، اما اگر زمانی که در حال استفاده از گوشی نیستید شاهد داغ شدن عجیب و بدون دلیل آن باشید، مطمئنا با شرایط مشکوکی رو به رو خواهید بود که می‌تواند ناشی از هک موبایل باشد. پس داغ شدن بدون دلیل گوشی یا تبلت خود را نادیده نگیرید و توجه ویژه‌ای به این مسئله داشته باشید.

12. نشانه های هک گوشی؛ خاموش و روشن شدن گوشی

یک نشانه دیگر از حضور فردی مزاحم در گوشی شما، خاموش و روشن شدن‌های مداوم و بی‌دلیل گوشی است! اگر گوشی شما مدتی است که خودکار ری‌استارت می‌شود بدانید که ممکن است اتفاق شومی در انتظار شما باشد!

13. نشانه های هک گوشی؛ نویز و پارازیت در تماس‌ها

بعضی از بدافزارهایی که برای جاسوسی و هک گوشی به‌ویژه برای ضبط تماس‌های شما طراحی شده‌اند، نویز و پارازیت عجیبی روی تماس‌های ورودی و خروجی شما می‌اندازند! اگر تماس‌های شما دارای نویز غیرعادی است که قبلا تجربه نکردید، هوشیار باشید؛ این می‌تواند یک نشانه هک شدن گوشی باشد!

ترفند هایی برای جلوگیری از جاسوسی موبایل

در صورتی که با وجود نشانه های معرفی شده از تحت کنترل بودن دستگاه خود مطمئن شدید، با استفاده از ترفند های زیر می توانید ایمنی دستگاه خود را بالا ببرید و از سرقت اطلاعات و خسارات احتمالی پیشگری کنید:

1- استفاده از گوشی های روت نشده

همان طور که گفته شد گوشی های آیفون در صورتی که قفل شکسته نباشند ایمنی بیشتری دارند. همچنین استفاده از گوشی های اندرویدی روت شده، به منزله صدور مجوز برای دسترسی هکرها به کدهای دستگاه و تغییر آن است. بدین منظور می توانید با استفاده از راه های حذف روت اندروید پیش بروید.

2- استفاده از آنتی ویروس

نصب آنتی ویروس تا حدودی از نفوذ بدافزارها در گوشی های هوشمند جلوگیری می کند.

3- استفاده از یک PIN (رمز عبور) برای صفحه قفل

همیشه از یک PIN یا رمز عبور برای حفاظت از اطلاعات گوشی هوشمند خود استفاده کنید. اضافه کردن این لایه های امنیتی به گوشی های هوشمند می تواند بسیار موثر باشد.

4- بر روی برنامه های خود قفل بگذارید

گاهی اوقات استفاده از یک کلمه عبور کافی نیست. برای اطمینان بیشتر باید برنامه های شخصی خود مانند: کیف پول تلفن همراه و… که حاوی اطلاعات محرمانه هستند را رمزگذاری کنید. برای این کار می توانید از اپلیکیشن های رمزگذاری کمک بگیرید.

5- برنامه ها را از منابع اصلی و قابل اعتماد دانلود کنید

شما می توانید برای اطمینان بیشتر از سالم و امن بودن برنامه های مورد نیاز، آنها را از سایت ها و یا فروشگاه های معتبر دانلود کنید.

نکتهبهتر است قبل از دانلود یک اپلیکیشن ، آن را از نظر کیفیت و رتبه بندی بررسی کنید.
همچنین بررسی اپلیکیشن از نظر سیاست حفظ حریم خصوصی نیز از دیگر نکاتی است که باید به آن توجه کنید.

6- مجوزهای دسترسی اپلیکیشن را قبل از دانلود مطالعه کنید

انجام این کار نیز گام مهم دیگری برای حفظ امنیت اطلاعات شماست. به طور مثال دانلود یک برنامه پولی که نیازمند دسترسی به دوربین تلفن همراه شماست ضروری نیست.

7- از نرم افزارهای مدیریت دستگاه اندرویدی کمک بگیرید

مدیریت دستگاه Android یکی از برنامه های مفید محسوب می شود که یکی از طراحان آن کمپانی گوگل است. اگر به هر دلیلی تلفن همراه خود را گم کردید این برنامه به شما کمک می کند تا تلفن همراه اندرویدی‌ خود را ردیابی و به راحتی پیدا کنید؛ همچنین می توانید برای محافظت از اطلاعات خود از طریق کنترل از راه دور آن را به تنظیمات کارخانه برگردانید.

8- از Google Authenticator کمک بگیرید

با استفاده از قابلیت Google Authenticator می توانید یک لایه امنیتی جدید را به حساب کاربری خود اضافه کنید. این برنامه یکی از بهترین راهکارها برای احراز هویت اکانت گوگل محسوب می شود که در صورت فعال سازی در کوتاهترین زمان می توانید آن را از طریق شماره تلفن همراه دریافت کرده و با اطمینان خاطر بیشتری وارد حساب کاربری خود شوید.

9- از وای فای های عمومی استفاده نکنید

بهتر است تا جایی که می توانید از استفاده از وای فای عمومی اجتناب کنید. شماهیچ گاه نمی توانید مطمئن شوید که این شبکه رایگان 100 درصد امن است. همچنین اطمینان حاصل کنید که تلفن همراه شما به صورت خودکار به شبکه های وای فای رایگان متصل نمی‌شود.

10- تنظیمات بلوتوث تلفن همراه خود را به درستی پیکربندی کنید

برای این کار به تنظیمات بلوتوث رفته در آنجا عبارت “Non-discoverable” یا غیر قابل کشف را انتخاب کنید. دلیل این کار این است که اگر بلوتوث در همه جا قابل رویت باشد افراد بیشتری برای دستیابی به اطلاعات و اتصال به تلفن همراه شما تمایل پیدا می کنند. در این باره نیز مانند وای فای اگر نیازی به استفاده از بلوتوث ندارید بهتر است ان را خاموش نگه دارید.

11- هرگز گوشی خود را روت نکنید

شاید با روت کردن تلفن همراه دسترسی های بیشتری برای شما باز شود اما اگر عاقلانه فکر کنید این کار به نفع شما نیست. با انجام این کار تلفن همراه خود را آسیب پذیر کرده و راه ورود هکرها به آن را باز می‌کنید.